Sähköpyörän huolto on ajankohtainen uuden pyöräilykauden alkaessa

Sähköpyörä on yhä useamman vaihtoehto hankittaessa uutta polkupyörää. Siinä missä sähköttömien polkupyörien myynti pysyy tasaisena, kasvaa sähköpyörien myynti jatkuvaa tahtia. Ovathan sähköpyörät helppo ja nopea tapa liikkua paikasta toiseen. Sähköpyörän moottorin ääni on hyvin hiljainen. Modernien sähkömoottoreiden vaimeaa ääntä ei edes huomaa liikenteen seassa. Tyhjällä maantiellä polkiessa taustalla saattaa kuulua vaimea hurina, mutta se ei ole kuitenkaan yhtään sen häiritsevämpää kuin normaalit rengasäänet. Voit myös ajaa sähköpyörälläsi kokonaan ilman sähköapua.

Sähköpyörän akku

Sähköpyörissä käytetään litium-akkuja. Suurin ero kalliimman ja edullisemman sähköpyörän välillä onkin juuri akku. Kalliimmissa sähköpyörissä on korkeamman teknologian akut, jotka ovat kevyempiä, latautuvat nopeasti ja kestävät pidempään. Akkujen sanotaan kestävän tyypillisesti noin 800 lataussykliä. Tämä tarkoittaisi noin kolmen vuoden ajamista, mutta huolellisella käytöllä pitäisi olla saavutettavissa kuitenkin vähintään 2000 lataussykliä, joten käytännössä usean vuoden akun käyttöikä on melko helposti saavutettavissa. Sähköpyörä toimii moottorilla, joten on tärkeää huoltaa sähköpyörää säännöllisin väliajoin. Sähköpyörien huolto kannattaa tehdä niiden mukana tulevien huolto-ohjeiden mukaisesti. Älä anna sähköakun tyhjentyä koskaan kokonaan, koska tämä voi vahingoittaa akkua. Akkua ei tulisi myöskään ladata pakkasilmalla, mutta jos pyöräsi on säilytyksessä esimerkiksi lämmitetyssä autotallissa voit ladata akun, kun se on kiinnitettynä pyörään. Akku on kuitenkin helppo irrottaa pyörästä ja ladata sisätiloissa. Älä kuitenkaan lataa heti pakkasessa ollutta akkua vaan anna sen lämmetä ensin.

Tietoa huoltamisesta

Sähköpyörän huolto on erittäin tärkeää tehdä etenkin syksyllä ja talvella, koska silloin ajoteillä on suolaa sekä hiekkaa. Sähköpyörä tulisi pestä säännöllisesti siihen tarkoitetulla pesuaineella sekä ketjut on hyvä puhdistaa rasvanpoistajalla. Pyörän pesemiseen tarkoitettu pesuaine poistaa lian tehokkaasti sekä sen tarkoituksena on jättää pyörään lialta suojaava pinta. Kun olet pessyt sähköpyöräsi, ketjut ja rattaat hyvä voidella voiteluaineella. Aika ajoin on hyvä myös tarkistaa, että kaikki ruuvit ovat tiukalla sekä että jarrut toimivat. Sähköpyörän renkaiden ilmanpainetta on myös hyvä seurata. Vaikka näppärä kotimekaanikko osaa tehdä useimmat pienet pyöränkorjaukset itse, toisinaan on parasta kääntyä ammattiavun puoleen. Ammattilaisella kannattaa teettää ainakin nämä huoltotoimenpiteet: keula- ja iskarihuollot, jarrujen ilmaus sekä kiekkojen rihtaus. Sähköpyörän huollot hoitaa esimerkiksi Star-Velos.

minusta

Harrastuksista, vapaa-ajasta ja urheilusta kertova blogi

Liikunta ja harrastukset tuovat vastapainoa työlle ja koululle ja niillä on myös monia suotuisasti terveyttä edistäviä vaikutuksia. Harrastuksia on olemassa, mitä erilaisempia, mutta harrastukseksi luokitellaan yleensä kaikki vapaaehtoinen ja säännöllisesti tapahtuva toiminta, jonka tekemisen motiivina on yksinkertaisesti tekemisen ilo, rahallisen korvauksen sijaan. Toisia kiinnostavat esimerkiksi kulttuuriharrastukset, kun taas toiset rakastavat urheilua, yksin tai yhdessä. Jotkut rentoutuvat vapaa-ajallaan puutarhanhoidon parissa, toiset taas tanssien tai musiikin parissa. Mitä tahansa harrastatkin, pääasia on, että se tuottaa iloa ja antaa energiaa. Tervetuloa harrastuksiin ja vapaa-aikaan liittyvän blogin pariin. Täällä voit lukea, kommentoida ja keskustella kaikesta harrastusten ja vapaa-ajan maailmaan liittyvistä asioista ja ehkä myös löydät inspiraatiota uuden harrastuksen aloittamiseen.

Haku

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

11 May 2023
Onko yrityksen virkistyspäivä lähestymässä tai haetko tiimisi kanssa rentouttavaa illanviettopaikkaa? Vaihtoehtoja on nykyään tarjolla paljon, ja sopi

13 June 2022
Sähköpyörä on yhä useamman vaihtoehto hankittaessa uutta polkupyörää. Siinä missä sähköttömien polkupyörien myynti pysyy tasaisena, kasvaa sähköpyörie

9 May 2022
Oletko jo valmis venekauden alkuun? Riippuen siitä miten olet säilyttänyt venettäsi talvikauden ajan, voi veneen vesillelasku olla iso operaatio. Yksi

tag