Venetelakka helpottaa vesillelaskua venekauden alkaessa

Oletko jo valmis venekauden alkuun? Riippuen siitä miten olet säilyttänyt venettäsi talvikauden ajan, voi veneen vesillelasku olla iso operaatio. Yksi yleisimmistä vesillelasku tavoista on käyttää yleistä veneramppia. Jos olet aivan uusi veneen laskemisessa rampilta, suosittelen tekemän veneen vesille arkipäivänä tai ainakin sellaisena päivänä, jolloin ramppi ei ole liian kiireinen.

Veneenlaskurampit voivat olla julkisia - esimerkiksi kunnan rannalla tai yksityisiä, kuten yksityisen leirintäalueen, aidatun yhteisön tai venesataman rampit. Kummassakin tapauksessa veneen vesillelaskusta voi periä pienen maksun, joten huolehdi siitä heti saapuessasi. Veneen rampilta veteen laskemiseen tarvitset trailerin, jolla voit kuljettaa veneen säilytyspaikasta satamaan, sekä tarpeeksi tehokkaan auton, jolla voit kuljettaa kokonaisuuden satamaan. Jos et ole koskaan käyttänyt ramppia, voi olla hyödyllistä pysäköidä pois tieltä ja ennen veneen laskua tarkastaa ramppi ja laituri. Näin tiedät, kuinka jyrkkä luiska on, kuinka syvää vesi näyttää olevan ja missä kunnossa laituri on. Julkisella rampilla on etiketti, jonka mukaan veneen vesillelaskussa on oltava mahdollisimman tehokas. Tätä silmällä pitäen vene kannattaa valmistella vesillelaskua varten heti, kun se koskettaa vettä. Pysäköi vene seisonta-alueelle, joka on poissa muiden veneen vesille laskijoiden tieltä.  

Veneen säilytykselle on vaihtoehtoja, kuten venetelakka

Jos ajatus siitä että vuokraat veneen talvisäilytyspaikan, trailerin ja vielä autonkin tuntuu liian vaivalloiselle, suosittelen tutustumaan venetelakoihin. Venetelakka tarjoaa helppoutta veneen omistajan arkeen, sillä venetelakalta on helppoa työntää vene takaisin veteen sekä vesiltä tullessa voit ajaa veneen suoraan telakan päälle. Koska kesäisin venetelakka on puoliksi vedessä, on vene helppo ajaa sen päälle vedestä ja vene rullaa kuin itsestään maalle. Näin veneesi on myös paremmassa turvassa myrskyiltä ja nousuvesiltä. Venetelakka tarjoaa myös mahdollisuuden säilyttää vene talven yli omassa rannassa. Silloin venetelakka vedetään kokonaan rantaan, telakoissa on rullat tätä varten. Sopiva venetelakka veneellesi valitaan rannan syvyyden ja telakan kiskojen pituuden mukaan. Erikokoisia telakoita on tarjolla pienille soutuveneille kuin suuremmillekin purjehtijoille. Moniin telakkamalleihin on saatavilla myös jatkokiskoja, nämä ovat avuksi jos telakkaa on tarve pidentää. Venetelakoissa on yleensä myös sivutuet, joten veneesi saa tukea ja pysyy paremmin paikoillaan. Venetelakat tarjoaa esimerkiksi Alutrack Oy.

minusta

Harrastuksista, vapaa-ajasta ja urheilusta kertova blogi

Liikunta ja harrastukset tuovat vastapainoa työlle ja koululle ja niillä on myös monia suotuisasti terveyttä edistäviä vaikutuksia. Harrastuksia on olemassa, mitä erilaisempia, mutta harrastukseksi luokitellaan yleensä kaikki vapaaehtoinen ja säännöllisesti tapahtuva toiminta, jonka tekemisen motiivina on yksinkertaisesti tekemisen ilo, rahallisen korvauksen sijaan. Toisia kiinnostavat esimerkiksi kulttuuriharrastukset, kun taas toiset rakastavat urheilua, yksin tai yhdessä. Jotkut rentoutuvat vapaa-ajallaan puutarhanhoidon parissa, toiset taas tanssien tai musiikin parissa. Mitä tahansa harrastatkin, pääasia on, että se tuottaa iloa ja antaa energiaa. Tervetuloa harrastuksiin ja vapaa-aikaan liittyvän blogin pariin. Täällä voit lukea, kommentoida ja keskustella kaikesta harrastusten ja vapaa-ajan maailmaan liittyvistä asioista ja ehkä myös löydät inspiraatiota uuden harrastuksen aloittamiseen.

Haku

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

11 May 2023
Onko yrityksen virkistyspäivä lähestymässä tai haetko tiimisi kanssa rentouttavaa illanviettopaikkaa? Vaihtoehtoja on nykyään tarjolla paljon, ja sopi

13 June 2022
Sähköpyörä on yhä useamman vaihtoehto hankittaessa uutta polkupyörää. Siinä missä sähköttömien polkupyörien myynti pysyy tasaisena, kasvaa sähköpyörie

9 May 2022
Oletko jo valmis venekauden alkuun? Riippuen siitä miten olet säilyttänyt venettäsi talvikauden ajan, voi veneen vesillelasku olla iso operaatio. Yksi

tag