Darts tikat eivät ole kallis investointi aloittelijalle

Darts on sekä peli että urheilulaji, joka muistuttaa jossain määrin tikanheittoa. Suomessa pelattava tikanheitto onkin kehitetty dartsista. Darts-tikat ja darts-taulut poikkeavat jonkin verran tikkataulusta ja tikoista; darts-taulussa on sektoreita, jossa on pistearvoja 1 - 20, kun taas tikkataulussa on renkaita, joilla on arvot 1 - 10. Dartsissa käytettävät tikat ovat myös kevyempiä ja pienempiä kuin tikanheitossa käytettävät tikat. Darts-taulu ripustetaan niin, että taulun keskipiste on 1,73 metrin korkeudella lattiasta ja heittopaikka asetetaan 2,37 metrin päähän taulusta. Taulun keskiosasta, jota kutsutaan Bull's eyeksi eli häränsilmäksi, saa 50 pistettä ja sen ympärillä olevasta renkaasta eli bullista saa 25 pistettä. Taulussa olevien sektorien lisäksi taulussa on tupla- ja triplasektorit, jotka tuplaavat tai triplaavat sektorin pisteet.

Darts-pelissä on erilaisia versioita

Dartsissa on erilaisia peliversioita, mutta yleisimmät ovat 501 ja 301. 501 peliä pelataan ammattilaisdartsissa, jossa molemmat pelaajat aloittavat 501 pisteestä ja tavoitteena on saada pisteet nollaan. Molemmat pelaajat heittävät vuorollaan kolme tikkaa ja pelaajan viimeisen heiton täytyy osua siihen sektoriin, jossa on sama pistemäärä kuin pelaajalla on jäljellä. Darts on tarkkuutta vaativa peli, mutta se soveltuu monille. Aloituskustannukset eivät ole suuret, mutta jos dartsissa haluaa kilpailla, saattaa kuluja tulla mahdollisesti valmentajasta, lisenssimaksuista ja kilpailumatkoista. Kilpailuissa käytettävät välineet maksavat myös dartsissa enemmän. Kilpailuihin pukeudutaan yleensä pikeepaitaan ja suoriin housuihin.

Mitä kannattaa huomioida darts-tikkoja heitettäessä

Darts-tikkojen heitossa on muutama asia, joihin kannattaa kiinnittää huomiota. Ne ovat ote, asento ja heitto. Oikea ote tikasta on tärkeää, sitä tulee pitää kädessä tiukasti, mutta ei liian kovaa ja yleensä keskiosa on heittävän käden peukalon, keskisormen ja etusormen välissä. Asennolla tarkoitetaan yleensä pelaajan jalkojen suuntaa pelatessa. Pelaaja voi seisoa diagonaalisesti, sivuttain tai kohtisuoraan darts-heittolinjasta. Heittoasennosta ei ole tiukkoja sääntöjä, paitsi että heittolinjaa ei saa ylittää. Yleisesti parhaana asentona pidetään diagonaalisesti seisomista heittolinjaan nähden, polvien hienoista koukistamista ja pääpainon tulisi olla sillä jalalla, jonka puoleisella kädellä heitetään. Heittäminen aloitetaan käden ollessa 90 asteen kulmassa ja rannetta kallistetaan hieman taaksepäin. Kättä liikutetaan ja tikka heitetään eteenpäin vakaalla ja vaakasuoralla liikkeellä, mielellään ilman nykäisyä ja myös vartalon tulisi olla mahdollisimman vakaasti paikallaan. Darts-tikat ja darts-taulut löydät jälleenmyyjältäsi.

Suomen Biljardimyynti Oy:lta löydät laajan valikoiman mm. darts-tauluja sekä -tikkoja. 

minusta

Harrastuksista, vapaa-ajasta ja urheilusta kertova blogi

Liikunta ja harrastukset tuovat vastapainoa työlle ja koululle ja niillä on myös monia suotuisasti terveyttä edistäviä vaikutuksia. Harrastuksia on olemassa, mitä erilaisempia, mutta harrastukseksi luokitellaan yleensä kaikki vapaaehtoinen ja säännöllisesti tapahtuva toiminta, jonka tekemisen motiivina on yksinkertaisesti tekemisen ilo, rahallisen korvauksen sijaan. Toisia kiinnostavat esimerkiksi kulttuuriharrastukset, kun taas toiset rakastavat urheilua, yksin tai yhdessä. Jotkut rentoutuvat vapaa-ajallaan puutarhanhoidon parissa, toiset taas tanssien tai musiikin parissa. Mitä tahansa harrastatkin, pääasia on, että se tuottaa iloa ja antaa energiaa. Tervetuloa harrastuksiin ja vapaa-aikaan liittyvän blogin pariin. Täällä voit lukea, kommentoida ja keskustella kaikesta harrastusten ja vapaa-ajan maailmaan liittyvistä asioista ja ehkä myös löydät inspiraatiota uuden harrastuksen aloittamiseen.

Haku

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

11 May 2023
Onko yrityksen virkistyspäivä lähestymässä tai haetko tiimisi kanssa rentouttavaa illanviettopaikkaa? Vaihtoehtoja on nykyään tarjolla paljon, ja sopi

13 June 2022
Sähköpyörä on yhä useamman vaihtoehto hankittaessa uutta polkupyörää. Siinä missä sähköttömien polkupyörien myynti pysyy tasaisena, kasvaa sähköpyörie

9 May 2022
Oletko jo valmis venekauden alkuun? Riippuen siitä miten olet säilyttänyt venettäsi talvikauden ajan, voi veneen vesillelasku olla iso operaatio. Yksi

tag