Sähköpyörä – täydellinen väline sekä työmatkalle että kuntoiluun

Pyöräily on hyvää arkiliikuntaa, mutta myös tehokas ja aikaa säästävä tapa huolehtia kunnosta. Työmatkojen kulkeminen sähköpyörällä myös saastuttaa autoilua vähemmän. Sähköpyörä on sähköavusteinen polkupyörä, jossa on enintään 250 watin sähkömoottori. Sähkömoottori käynnistyy kun pyöräily aloitetaan ja avustaa pyöräilyä vain poljettaessa ja sammuu 25 kilometrin tuntivauhdissa. Avustuksen määrää voi säätää ja myös sen tasoa voi vaihdella matkan aikana, oman tarpeen mukaan.

Kohottaako sähköpyörän käyttö kuntoa yhtä paljon kuin tavallinen pyöräily?

Vaikka sähköavustus helpottaa pyöräilyä, on se silti teholtaan kohtuullisen kuormittavaa ja myös hyvää kuntoilua. Etuna sähköpyöräilyssä on nopeampi matkanteko ja sillä voi myös kulkea pitempiä matkoja, ajaa kauemmin ja vähemmällä rasituksella kuin tavallisella pyörällä. Monilla sähköpyörän hankkiminen myös madaltaa kynnystä lähteä pyöräilemään ja se sopii myös henkilöille, joilla on tavallista pyöräilyä rajoittavia vaivoja esimerkiksi nivelissä tai hengitys- ja verenkiertoelimistön ongelmia. Sähköavustus mahdollistaa myös monen eritasoisen pyöräilijän helpon kuntoilun aloituksen.

Sähköpyörän etuja työmatkalla

Sähköpyörän työmatkailussa käytön yksi suuria etuja on myös se, että kaikista jyrkimpiä mäkiä ei tarvitse polkea pelkästään omalla lihasvoimalla ja matka taittuu myös keskimääräistä nopeammin. Autoja hidastavat ja seisottavat iltapäivä ruuhkat eivät myöskään vaikuta matkantekoon. Sähköpyörä on myös ympäristöystävällinen, kuten myös tavallinenkin pyörä, eikä sen käytöstä aiheudu päästöjä ympäristöön. Ainoana erona tavalliseen pyörään on akun lataukseen kuluva energia ja yksi latauskerta riittää noin 160 - 200 kilometrin matkalle. Sähköpyörällä pystyy myös kuljettamaan tavaroita helpommin ja vähemmällä rasituksella.

Jos on vasta aloittanut käyttämään sähköpyörää, kannattaa myös huomioida muutama seikka, joka eroaa tavalliseen pyörään verrattuna:

  • Kannattaa aloittaa harjoittelu ja pyörään tutustuminen rauhassa ja käyttää matalampaa tehoasetusta aluksi, ennen kun on saanut hyvän tuntuman pyörään. Kannattaa myös tutustua jarruihin ja opetella jarruttamaan kevyesti ja tasaisesti.
  • Sähköpyörässä on enemmän tehoa ja painavampi runko, joten jarruttaminen on aloitettava aiemmin kuin tavallisella pyörällä.
  • Varovaisuus, muiden tiellä liikkujien huomioiminen ja liikennesääntöjen noudattaminen on tietenkin aina tärkeää ja myös korkealaatuisen kypärän käyttö.
  • Kannattaa myös muistaa varmistaa, että akku on ladattu ennen matkaan lähtöä.

  Lisätietoa sähköpyöristä ja niiden valmistajista tarjoaa esimerkiksi Star-Velos.

minusta

Harrastuksista, vapaa-ajasta ja urheilusta kertova blogi

Liikunta ja harrastukset tuovat vastapainoa työlle ja koululle ja niillä on myös monia suotuisasti terveyttä edistäviä vaikutuksia. Harrastuksia on olemassa, mitä erilaisempia, mutta harrastukseksi luokitellaan yleensä kaikki vapaaehtoinen ja säännöllisesti tapahtuva toiminta, jonka tekemisen motiivina on yksinkertaisesti tekemisen ilo, rahallisen korvauksen sijaan. Toisia kiinnostavat esimerkiksi kulttuuriharrastukset, kun taas toiset rakastavat urheilua, yksin tai yhdessä. Jotkut rentoutuvat vapaa-ajallaan puutarhanhoidon parissa, toiset taas tanssien tai musiikin parissa. Mitä tahansa harrastatkin, pääasia on, että se tuottaa iloa ja antaa energiaa. Tervetuloa harrastuksiin ja vapaa-aikaan liittyvän blogin pariin. Täällä voit lukea, kommentoida ja keskustella kaikesta harrastusten ja vapaa-ajan maailmaan liittyvistä asioista ja ehkä myös löydät inspiraatiota uuden harrastuksen aloittamiseen.

Haku

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

11 May 2023
Onko yrityksen virkistyspäivä lähestymässä tai haetko tiimisi kanssa rentouttavaa illanviettopaikkaa? Vaihtoehtoja on nykyään tarjolla paljon, ja sopi

13 June 2022
Sähköpyörä on yhä useamman vaihtoehto hankittaessa uutta polkupyörää. Siinä missä sähköttömien polkupyörien myynti pysyy tasaisena, kasvaa sähköpyörie

9 May 2022
Oletko jo valmis venekauden alkuun? Riippuen siitä miten olet säilyttänyt venettäsi talvikauden ajan, voi veneen vesillelasku olla iso operaatio. Yksi

tag